Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, jolla on 160 paikallisyhdistystä ja tuhansia aktiiveja ympäri Suomen. Olemme suojelleet luontoa menestyksekkäästi jo vuodesta 1938.

Tule mukaan
Siirry sisältöön

Ole luonnonvoima

Tietoa meistä

Luonnonsuojeluliiton vahvuus on paikallistuntemus, asiantuntemus sekä sitoutuminen pitkiin prosesseihin. Olemme koko ajan hereillä, koko maassa.

Paikallinen toiminta

Mitä teemme

Suojelutyömme tuottaa konkreettisia ratkaisuja ihmisen luontosuhteen, elinympäristöjen ja lajien ahdinkoon sekä kestävän kehityksen solmukohtiin.

Tavoitteet ja tulokset

Tule mukaan

Jäsenet, tukijat ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliitosta Suomen vaikuttavimman järjestön. Liity norppajengiin!

Näin voit osallistua

Luon­non­suo­je­lul­la on kasvot

Jokaisella luonnonsuojelijalla on henkilökohtainen, tärkeä syy toimia luonnon hyväksi. Suomen luonnonsuojeluliiton vapaaehtoiset kertovat tarinansa.

Tutustu

Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Allekirjoita vetoomus Pesärauhaa

Kesähakkuut tuhoavat vuosittain kymmeniä tuhansia pesiä poikasineen, vaikka pesinnän tahallinen häirintä on Suomessa kielletty. Luonnonsuojeluliiton Pesärauhaa-kampanjassa vaaditaan, että metsähakkuut tehdään muulloin kuin lintujen tärkeimpänä pesimisaikana touko- ja kesäkuussa.

Kuva: Sampo Kiviniemi

Lue ja allekirjoita

Ajankohtaista

Vesilintujen suojelu etenee hitaasti mutta varmasti 

Sorsien metsästysaika alkaa tiistaina puoliltapäivin. Luonnonsuojeluliitto ei vastusta metsästystä, mutta liitto vaatii, että sorsien metsästyksen epäkohdat korjataan. Metsästäjillä ja suojeluväellä on paljon yhteistyömahdollisuuksia lintuvesien kunnostamisessa.

Lue lisää

Mitä susi voi opettaa merimetsolle?

Voi olla, että yhteisen ymmärryksen saavuttaminen merimetsosta kestää vielä monta vuotta ja työryhmää. Mutta sudesta voimme oppia, että kärsivällisyys kannattaa ja yhdessä pienet kiista-asiat kasvavat suuriksi onnistumisiksi.

Lue lisää
Lue lisää uutisia

Tunne luontosi Lue Suomen Luontoa

Luonnonystävän ykköslehti Suomen Luonto tarjoaa ajankohtaista luontotietoa, vie maamme hienoimpiin retkikohteisiin, esittelee mielenkiintoisia lajeja, pohtii päivänpolttavia ympäristökysymyksiä ja antaa vinkkejä ympäristöystävälliseen arkeen.

Kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä julkaisee Suomen luonnonsuojeluliitto. Luonnonsuojeluliiton jäsenet saavat kestotilauksen jäsenhintaan 61,50 €. Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.

Tilaa nyt