17.1.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenneturvallisuus on myös osa varusmiespalvelusta

Nuorten liikenneturvallisuustilanne on kehittynyt myönteiseen suuntaan, mutta nuoret ovat edelleen yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa. Liikenneturva, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos ja Sotilaskotiliitto ovat usean vuoden ajan järjestäneet jokaiselle saapumiserälle liikenneturvallisuuskoulutusta. Särmänä liikenteessä -malli tähtää nuoren omaan oivallukseen vertaisryhmän tuen avulla, ja se tavoittaa merkittävän osan ikäryhmästä.

16.1.2019Liikennevinkki

Turvatekniikasta helpotusta iäkkäiden ajamiseen – arvioi autosi Pirssipuntarilla

Erilaisista auton ajamista helpottavista järjestelmistä ja turvatekniikoista voi olla paljon hyötyä erityisesti iäkkäille, mutta mistä lähteä liikkeelle, jos aihealue on kovin vieras? Liikenneturvan uusi Pirssipuntari-testi selvittää autosi turvallisuuden – ja antaa vinkit mahdollisimman turvallisen auton hankintaan.

15.1.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Liikennekasvatuksen ideakilpailun voitto Tuusulaan ja Lappeenrantaan

Liikenneturva järjesti opettajille liikennekasvatuksen ideakilpailun, jonka tavoitteena oli nostaa esille turvallisen liikkumisen tukemista kouluissa. Kilpailun teemana oli pimeällä liikkuminen ja heijastimen käyttö. Liikennekasvatus on vaikuttavaa, kun se yhdistyy oppilaan omiin kokemuksiin ja lähiympäristössä liikkumiseen. Kannuste oppilaan omaan oivallukseen näkyi voittajakaksikon toimintamalleissa.

14.1.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Kaksi viidestä joutunut vaaratilanteeseen liian liukkaiden kenkien takia

Liikenneturvan tuoreen kyselyn mukaan peräti 40 prosenttia suomalaisista kertoo joutuneensa viimeisen vuoden aikana vaaratilanteeseen liikenteessä käveltyään keliin nähden liian liukkailla kengillä. Käynnissä oleva Pysy pystyssä -kampanja muistuttaa, että huolehtimalla asianmukaisista kengistä ja keskittymällä kävelemiseen voi jokainen ehkäistä kaatumisia.

10.1.2019Liikennevinkki

Talvinen turistikausi käynnissä – Autolla Suomessa -esite kertaa perusasiat matkailijoille

Talven matkailusesonki käy kuumana, ja yhä useampi Suomeen saapuva turisti liikkuu itsenäisesti autolla paikasta ja nähtävyyksistä toiseen. Liikenneturvan ja Liikennevakuutuskeskuksen Autolla Suomessa -esite kertaa perusasiat matkailijoille ja sopii mainiosti jaettavaksi esimerkiksi auton vuokrauksen yhteydessä.

9.1.2019Liikennevinkki

Synkkä ei igluautoilulle – pidä lumiharja ahkerassa käytössä

Lumi- ja pakkaskeleillä on tärkeää huolehtia riittävästä näkyvyydestä tien päällä. Liikenneturva kannustaakin autoilijoita putsaamaan huolella auton ulkopinnat, ikkunat, peilit ja valot lumesta ja jäästä ennen liikkeelle lähtöä.