Aika & Fokus

Verkkovalmennuksesta saat ratkaisuja sekä omiin että työyhteisösi ajankäytön ongelmiin.

Lue Lisää

Virtaa palautumisesta

Verkkovalmennus auttaa sinua kokeilemaan erilaisia palautumisen keinoja ja tunnistamaan niistä itsellesi toimivimmat.

Lue Lisää

Nollatoleranssi työpaikkakiusaamiselle

Verkkovalmennuksen avulla opit käsittelemään kiusaamista ja epäasiallista kohtelua työyhteisössä.

Lue Lisää

Työturvallisuuden osaamista esimiehille

Verkkokoulutuksesta saat valmiuksia huolehtia työturvallisuudesta osana esimiestyötäsi.

Lue Lisää

Työn imua työtä tuunaamalla

Verkkokoulutuksessa tutustut menetelmiin, joiden avulla työmotivaatiosi ja työn imusi paranevat.

Lue Lisää

Hyvinvointia työstä

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa.

Lue Lisää

Ajankohtaista

Työelämätieto

Työelämätieto on palvelu, joka kokoaa työelämää koskevaa dataa useasta eri lähteestä ja tarjoaa sen avoimesti käyttöön. Palvelu tarjoaa ajantasaista ja luotettavaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Lisäksi palvelussa on asiantuntija-artikkeleita, joissa dataa tarkastellaan yhdestä mahdollisesta näkökulmasta.


Vision Zero Summit 12.-14.11.2019, Helsinki

Tule syventämään työturvallisuuden, -terveyden ja -hyvinvoinnin nolla-ajattelua kansainvälisessä verkostossa. Ilmoittaudu mukaan nyt. Jos haluat hakea puhujaksi konferenssiin, lähetä abstraktisi viimeistään 15.3.2019.

Lue Lisää

Nolla tapaturmaa -foorumi

Nolla tapaturmaa -foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva parantaminen sekä hyvien käytäntöjen levittäminen. Tule mukaan!

Lue Lisää

Laatuportaali

Laatuportaalista saat tietoa ja tukea työterveyspalveluiden, työterveyshuollon laadun ja työterveysyhteistyön kehittämiseen. Valtakunnallisen laatuverkoston kautta pääset kehittämään työterveystoiminnan laatua yhdessä muiden työterveyspalvelutuottajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Lue Lisää

Twitter

Facebook

 • Moka on oppimisen raaka-ainetta työpaikalla - Työpiste
  "Virheitä pelätään liikaa. Epäonnistumiset kannattaa jakaa yhteiseksi hyväksi", sanoo Mika Sutinen. Hän itse teki karmeimman mokansa 20 vuotta sitten irtisanomisten yhteydessä.
  Virheitä sattuu, mutta ratkaisevaa on, mitä niiden jälkeen tapahtuu. Opitaanko yhdessä – vai kielletäänkö, syytetäänkö tai lakaistaanko maton alle?
 • Yle Areena
  Miten aamuvirkku pärjää, kun iltavirkut ottavat vallan? Ylen Akuutin railakkaan havainnollistava videojuttu tärkeästä uni/palautuminen teemasta toimistoajan loppupuolelle 🎬
  Paljasta kuka sun kavereista on porukan tunnetuin iltaeläjä ;P
  Työterveyslaitos jakoi julkaisun.
 • Metsän maanmuokkaajat altistuvat bakteereille ja homeille - Työterveyslaitos
  Ilman epäpuhtauksien hengittämisestä voi maanmuokkaajille ja istuttajille aiheutua terveyshaittaa, kuten kuumeilua ja hengityselinoireita.

  Mikrobipölyiltä suojautumiseen löytyy kuitenkin keinoja: uutisemme listaa seitsemän ✔ vinkkiä.
  Työterveyslaitoksen tutkimus osoitti hakkuutähteiden sisältävän bakteereita ja homeita, joista aiheutui epäpuhtauspitoisuuksia ilmaan maanmuokkauksessa.
 • Spirometriatutkimuksia vähennetään työterveyshuollon terveystarkastuksissa - Työterveyslaitos
  Työterveyslaitos on uusinut astmaa ja ammattinuhaa aiheuttaville tekijöille altistuville työntekijöille uusitut suositukset terveystarkastuksista, joita työterveyshuollot tekevät.

  Uudet ohjeet suosittelevat spirometrian tekemistä pääasiallisesti vain työntekijöille, joilla esiintyy pitkittyneitä hengitystieoireita tai on aiemmin todettu #astma.
  Näyttö spirometrian hyödyllisyydestä terveystarkastuksissa on vähäinen, minkä vuoksi spirometriaa suositellaan vain osalle työssään altistuneista.
 • Unikysely: Kaksi kolmesta elää epäsopivassa rytmissä - Työterveyslaitos
  Yle Akuutti ja Työterveyslaitos selvittivät yhdessä, kuinka moni suomalainen joutuu elämään itselleen luonnottomassa unirytmissä. Unikyselyyn vastasi yli 20000 ihmistä. #uni 😴
  työterveyslaitoksen ja Ylen unikyselyn mukaan arjen unirytmi oli sopusoinnussa luonnolliseksi koetun unirytmin kanssa vain kolmasosalla vastaajista.
 • Kiva ei saisi korostua vaikuttavuuden kustannuksella
  Tutkijasta on tullut versiopäivitys. Nykypäivän ideaalimalli tutkijasta on ”tutkija 2.0”, bloggaa työkyky ja työurat -toimintomme vetäjä Pauli Forma.
  Vielä jokin aika sitten tutkimustulosten odottelemiseen riitti aikaa ja malttia. Uutta tietoa odotettiin, sen äärelle pysähdyttiin ja siihen perehdyttiin. Tutkimuksen valmistuttua mietittiin, miten tulokset otetaan päätöksenteossa ja työpaikan arjessa huomioon.

Työpiste-lehdessä