Paikalliset

Juttusarja alkaa: Tärkeät tamperelaiset, arjen pelastajat

JUTTUSARJA Tärkeä tamperelainen -juttusarja esittelee tavallisia tamperelaisia, jotka tekevät kotikaupungistamme hieman paremman paikan.

Voionmaan koulutuskeskuksen journalistiopiskelijat Terhi Järvinen (edessä), Lasse Pyhtilä, Rebekka Salmela, Terhi Heikkinen ja Maiju Jokinen esittelevät lehdessämme kevään mittaan tärkeitä tamperealaisia.

Samu Kaipio

Tärkeä tamperelainen -juttusarjaa ovat olleet tekemässä Voionmaan koulutuskeskuksen journalistilinjan opiskelijat. Voionmaan koulutuskeskus on Tampereella sijaitseva kansanopisto, jonka journalistilinja kestää yhden lukuvuoden. Juttusarjan teko on osa opiskelijoiden henkilöjuttukurssia. Sarjassa esitellään tavallisia tamperelaisia, jotka omalla panoksellaan tekevät Tampereesta Tampereen.

Tärkeä tamperelainen -juttusarja sai alkunsa Tamperelaisen päätoimittajan Petteri Mäkisen ajatuksesta. Juttusarjan tarkoitus on esitellä tavallisia tamperelaisia, jotka eivät ole julkisuudessa, mutta heidän työnsä näkyy tamperelaisille. Valinnat tekivät opiskelijat itse. Apuna oli journalistilinjan opettaja Johanna Junttila

Haastateltavaksi valikoitui niin sanottuja taviksia, jotka omalla panoksellaan tekevät tamperelaisten päivistä hieman parempia. Ideointi lähti liikkeelle yksinkertaiselle fläppitaululle kootuista ihmistyypeistä otsikolla “Tärkeä ihminen”. Sen avulla henkilöjuttukurssin toisella oppitunnilla kaikille löytyi haastateltava. Tämän jälkeen opiskelijat ottivat yhteyttä haastateltaviin ja alkoivat sopia haastatteluaikoja.

Sarjassa esitellyt henkilöt ovat kaikki hyvin erilaisia ja eri tavoilla tärkeitä.

Opiskelijat kohtasivat juttujen teon aikana erilaisia haasteita. Osa heistä törmäsi luovuudenpulaan, toiset yhteydenotto-ongelmiin. Maiju Jokisen tuli suorittaa haastattelu vieraalla kielellä.

– Haastateltavani on alkujaan ranskalainen, joten haastattelu tuli tehdä englanniksi. Myös haastattelun kääntäminen vaati oman aikansa, Jokinen kertoo.

Terhi Järvisen haasteena oli keksiä itselleen haastateltava. Hänen oli haastateltavan löydyttyä kuitenkin vaikea saada haastattelu sovittua.

– Löydettyäni haastateltavan, minun oli vaikeaa saada häntä kiinni. Puhelimeen ei vastattu, joten laitoin sähköpostia. Sähköpostiin onneksi vastattiin heti.

– Odotan sitä, että voin hakea postilaatikosta lehden, jossa tiedän olevan kirjoittamani teksti. Haluan myös nähdä jutun, jossa lukee oma nimeni, Rebekka Salmela intoilee.

Lasse Pyhtilän haastateltavalla on tärkeä rooli hyvin monien tamperelaisten jokaisessa päivässä.

– Tämän henkilön vastuulla on ihmisten kuljettaminen paikasta A paikkaan B turvallisesti ja nopeasti, Pyhtilä paljastaa.

Terhi Heikkisen haastateltava on ihmisläheinen parantaja, jolla on monia erilaisia tehtäviä.

– Hän parantaa monien ihmisten elämänlaatua ja lievittää stressiä. Hänellä on myös tärkeä tehtävä sekä fyysisessä että psyykkisessä kuntoutuksessa.

Voionmaan koulutuskeskus ja Tamperelainen ovat tehneet yhteistyötä jo lähes kymmenen vuotta. Nykyiset journalistiopiskelijat odottavat jo innolla näkevänsä haastattelunsa lehdessä ja pääsevänsä lukemaan myös opiskelijatovereidensa tekemät jutut. Nämä ovat heidän ensimmäiset tekstinsä, jotka julkaistaan jossain muussa kuin koulun omassa mediassa.

Tärkeä Tamperelainen -juttusarja julkaistaan viidessä seuraavassa Tamperelaisessa.

Teksti: Milena Madlin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Voionmaan koulutuskeskuksessa juhlitaan avajaisia – Täällä sijaitsevat uudet tilat14.11.2016 09.50
Voionmaan koulutuskeskus muuttaa Tampereen yliopiston kampukselle3.2.2016 12.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat