Paikalliset

Tampereen EM-haaveille tyrmäys – Ratina liian pieni, hotelleja liian vähän

Pekka Ruissalo

Tampereen pyrkimys saada vuoden 2024 yleisurheilun EM-kisat kaupunkiin on saanut kylmän suihkun Euroopan yleisurheiluliitolta (EA).

Vuoden 2024 yleisurheilun EM-kisojen isännäksi Ratinan stadion oheistiloineen, kaupungin majoituskapasiteetti ja esitys kisabudjetista ovat EA:n näkemyksen mukaan liian pieniä.

– Tampere oli mukana EA:n kanssa käydyissä, alustavissa keskusteluissa vuoden 2024 EM-kilpailuiden isännyydestä. EA keskusteli neljän eri tahon kanssa ja päätti, että kisaisännyydestä kilpailevat Valko-Venäjän Minsk, Ruotsin Göteborg ja Sleesian alue Puolassa. Testasimme tässä uudenlaista konseptia Euroopan yleisurheiluliiton kanssa. Vastauksessaan EA toteaa, että se haluaa järjestää tapahtumia Tampereen kanssa jatkossakin, mikä on meille tärkeää, vaikka tämän kilpailun kohdalla vastaus oli nyt kielteinen, totesi Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.)

Tästä huolimatta Euroopan yleisurheiluliitto (EA) kiittää Tampereen kykyä ja halua järjestää yleisurheilun arvokisoja.

Visit Tampere Oy:n operatiivinen johtaja Perttu Pesä oli niin ikään tyytyväinen siihen, että EA arvostaa Tampereen kykyä järjestää arvokisoja.

– Ratinan stadion vetää 16 800 katsojaa. Se on nyt virallisesti todettu liian pieneksi tämän kokoluokan kilpailuihin, joten on syytä miettiä sen kokoa tulevaisuudessa, Pesä sanoi.

– Myös budjettimme oli EA:n suuntaviivojen ulkopuolella, mutta Suomessa tällaisten kisojen budjetti on erilainen kuin muissa Euroopan maissa, kiitos vahvan seurakentän ja vapaaehtoistyön mahdollistamien kustannussäästöjen.

Tampereella on aiemmin järjestetty yleisurheilun alle 20- ja 23-vuotiaiden EM-kilpailut, alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut ja Euroopan Nuorten olympiafestivaalit (EYOF).

Pesä ja hänen kanssaan EA:n kanssa käydyissä keskusteluissa mukana ollut Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen näkevät, että nuorten arvokisoille halutaan jatkoa.

– Seuraavana askeleena näen keskustelujen ja suunnitelmien teon alle 23-vuotiaiden EM-kisojen hakemisesta. Suomi ja Tampere kaipaavat kansainvälisiä kilpailuja järjestelyosaamisen säilyttämiseksi ja vahvistamiseksi, Pesä kiteytti molempien ajatukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ensi kesälle kova vieras Tampereelle – Rammstein tulee Ratinaan!2.11.2018 12.54
Yleisurheilun nuorten MM-kisat siirtävät stadionin ja Pyynikin kentän nuorten yleisurheilijoiden käyttöön – Tässä vapaat kentät5.7.2018 09.08
Ongelmat jatkuvat Ratinan stadionilla – nurmi jälleen käyttökieltoon, TPV pelaa kotiottelunsa Kaupissa8.5.2018 14.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat