Paikalliset

Voionmaan koulutuskeskus muuttaa Tampereen yliopiston kampukselle

KOULUTUS Esisopimus TietoPinni-rakennuksen vuokraamisesta on allekirjoitettu.

Voionmaan opiskelijat siirtyvät Ylöjärveltä Tampereen yliopiston kampukselle.

Hannu Sinisalo

Ylöjärvellä toimivan Voionmaan opiston muutto Tampereen yliopiston kampukselle sinetöidään rakennuksen tilasuunnitelmien valmistuttua. Elokuussa voimaan tulevan muuton myötä Voionmaan koulutuskeskus käyttää sopimuksen mukaan myös yliopiston teatterin, journalismin, radion ja television harjoitustiloja.

Voionmaan koulutuskeskuksessa voi opiskella jo parinkymmenen vuoden ajan koulutusmahdollisuuksiin kuuluneita elokuvaa, televisiota, valokuvausta, elokuvanäyttelemistä ja journalismia. Elokuusta lähtien opiskella voi myös psykologiaa ja avoimen ammattikorkeakoulun viestintäopintoja.

SAK:n liittojen ay-koulutukseen erikoistunut Nurmijärvellä toimiva Kiljavan opisto ja Voionmaan opisto yhdistyivät vuodenvaihteessa. Kiljavan opiston näkökulmasta Tampereen yliopiston kanssa alkava yhteistyö avaa mielenkiintoisen yliopistoväylän työelämän tutkimukseen ja siihen liittyvään aikuiskoulutukseen. Kiljavan opisto valmistautuu SAK:n liittojen luottamusmies- ja työsuojeluvaltuutettujen alueellisen koulutuksen kasvuun paikallisen sopimisen mahdollisesti lisääntyessä.

Opetusministeriö laajensi vuodenvaihteesta lähtien Kiljavan opiston koulutuksen järjestämisluvan Tampereen lisäksi myös Helsinkiin, Kuopioon, Vaasaan ja Ouluun. Kiljavan opiston ja Voionmaan koulutuskeskuksen ammatillinen lisäkoulutus on yhdistetty hallinnollisesti saman katon alle ja jatkuu sekä Tampereella että Nurmijärvellä. Kiljavalla keskitytään rakennusalan ja eräoppaiden, Tampereella media-alan ja kuvallisen ilmaisun ammattitutkintoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat